fprintf در متلب برای چاپ متنی
برای نمایش یک جمله یا عبارت یا گزاره به صورت متنی در نرم افزار متلب، از دستور fprintf استفاده می کنیم. اگر متغیری داشته باشیم که قصد نمایش آن در جمله را داشته باشیم و هر بار یک مقدار متفاوت داشته باشد، باز هم دستور fprintf در متلب می تواند بسیار کمک کننده باشد. در ادامه این مقاله، نحوه کار این دستور و جزئیات مربوط به آن را به همراه ارائه چندین مثال بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
ساده ترین کار، نوشتن یک جمله تمام متنی است. یعنی یک جمله متنی (که در دو سمت آن ‘ قرار دارد.) در ورودی دستور fprintf در متلب می نویسیم.
مثال: خط اول دستور نوشته شده و خط دوم نتیجه آن است:
همانطور که در مثال بالا مشاهده می کنید، پس از اتمام جمله، نوشتن دستور بعدی از مقابل جمله فوق آغاز می شود. برای اینکه پس از نوشتن جمله از طریق دستور fprintf در متلب به خط بعدی برویم، از یک بک اسلش به همراه حرف n استفاده می کنیم.
دقت کنید که هر چیزی بین دو کوتیشن (‘) نوشته شود به عنوان یک کاراکتر متنی در نظر گرفته می شود. اما اگر از بک اسلش یعنی \ استفاده کنیم، حرف بعد از \ یک فرمان و دستور را انجام می دهد و چاپ نمی شود. \n هم دقیقا به معنی رفتن به خط بعد است. (n به ابتدای عبارت new line اشاره دارد.)
مثال: نوشتن چند خط و استفاده از \n
استفاده از متغیرها در دستور fprintf در متلب
تا به حال همه جملات دارای کاراکترهای کاملا مشخص بودند. اما ممکن است نیاز داشته باشیم مقدار یک متغیر را نمایش دهیم. در این صورت بنا به نوع متغیر از ترکیب کاراکتر % و یک حرف بلافاصله بعد از آن استفاده می کنیم. اگر متوجه نشدید هیچ اشکالی ندارد. به مثال زیر توجه کنید.
مثال: یک متغیر A و یک متغیر B داریم. می خواهیم جمله ای بنویسیم که جمع این دو را حساب کند. در گام اول با استفاده از fprintf در متلب می نویسیم:
همان طور که مشاهده می کنید، به جای مقدار متغیرها، نام آن ها ظاهر شده که مطلوب ما نیست. البته خب طبیعی است. متلب عین حروف را چاپ می کند.
برای حل این مشکل باید از یک روش دیگر استفاده کنیم. وقتی می خواهیم در جمله خود از یک متغیر استفاده کنیم، به جای مقدار متغیر در جمله متنی، از % در کنار یک حرف خاص استفاده می کنیم و پس از تمام شدن جمله، نام متغیرها را به ترتیب به عنوان ورودی به دستور fprintf در متلب تحویل می دهیم. مثلا اگر متغیرهای ما از نوع integer و عددی باشند، از علامت % به همراه حرف i یا حرف d استفاده می کنیم:
%d اول در متن به مقدار اولین متغیری که بعد از اتمام جمله به دستور fprintf در متلب داده شده یعنی A اشاره دارد. %d دوم به B و %d سوم به A+B اشاره دارد.
به این ترتیب اگر مقادیر مربوط به متغیرهای A و B تغییر کنند، متن جمله فوق هم متناسب با تغییرات، آپدیت می شود.
مثال:
اگر از متغیر ما از نوع متنی باشد، این بار به جای %d از %s استفاده می کنیم:
مثال:
برای نمایش اعداد اعشاری از %f استفاده می کنیم:
مثال:
در مثال بالا، تعداد ارقام اعشاری همه متغیرها، 6 عدد است. اگر بخواهیم تعداد ارقام اعشاری نمایش داده شده را برای این اعداد مشخص کنیم، در کنار حرف f از یک نقطه و یک شماره که تعداد ارقام اعشاری را نشان می دهد استفاده می کنیم.
برای گذاشتن فاصله، از \t استفاده می کنیم که از ابتدای کلمه tab گرفته شده است.
مثال:
استفاده همزمان از \n و \t را در دستور fptintf در متلب و نتیجه آن را در مثال زیر مشاهده می کنید:
به جز \n و \t عملگرهای دیگری نیز هستند که می توانند با استفاده از \ در دستور fprintf در متلب استفاده شوند. این عملگرها در جدول زیر آمده اند. این جدول مربوط به help نرم افزار متلب است.