Import کردن فایل ها ی طراحی از سایر نرم افزارها به آباکوس
Import کردن فایل ها ی طراحی از سایر نرم افزارها به آباکوس – همان طور که می دانید برای انجام یک پروژه در نرم افزار آباکوس، باید ابتدا در ماژول Part به ایجاد مدل مورد نظر خود بپردازیم. برای ایجاد این مدل دو رویکرد کلی داریم. در رویکرد اول می توانیم مدل را در خود نرم افزار آباکوس ایجاد کنیم. اتفاقا آباکوس نسبت به نرم افزارهای رقیب خود امکانات بیشتر و بهتری در اختیار کاربر می گذارد و کار را برای او ساده تر می کند. (برای مشاهده بسته های جامع آموزش آباکوس کلیک کنید.)
برای مشاهده سایر آموزش های نرم افزار آباکوس به این بخش مراجعه کنید!
اما اگر قبلا با نرم افزارهای تخصصی طراحی مثل سالیدورک، کتیا، اینونتور و … کار کرده باشید، احتمالا از ابزارهای آباکوس رضایت چندانی نخواهید داشت.
اما سعی کنید منطقی باشید! آباکوس نرم افزاری است که اساسا برای تحلیل های مهندسی طراحی شده است. بی انصافی است که ابزار طراحی مدل در آن را با نرم افزارهای پیشرفته طراحی مقایسه کنیم! ابزار مخصوص طراحی آباکوس، برای ایجاد مدل های نسبتا ساده کارآمد هستند و در این گونه مواقع می توانیم روی آنها حساب باز کنیم. اما اگر تصمیم داشته باشیم که یک مدل پیچیده را طراحی کنیم، باید رویکرد دوم را در پیش بگیریم.
در رویکرد دوم، مدل خود را در یک نرم افزار تخصصی مثل سالیدورک یا کتیا طراحی می کنیم. سپس آن را به داخل فضای نرم افزار آباکوس می آوریم (یا اصطلاحا Import می کنیم) حالا می توانیم همان کارها و تحلیل هایی را که روی مدل های ایجاد شده در خود آباکوس انجام می دادیم، روی این مدل های Import شده هم انجام دهیم.
استفاده از رویکرد دوم ممکن است دلیل دیگری هم داشته باشد. فرض کنید یک تیم مهندسی هستید که شما مسئولیت طراحی قطعات و همکارتان مسئولیت تحلیل را بر عهده دارد. در این گونه موارد هم احتمالا از رویکرد دوم استفاده می شود. یعنی شما طرح خودتان را در یک نرم افزار تخصصی CAD طراحی می کنید و سپس فایل را به همکارتان می دهید تا در محیط نرم افزار آباکوس به تحلیل آن بپردازد. این مورد را اگر کمی بزرگ کنید، به ساختاری می رسید که در شرکت های بزرگ از آن استفاده می کنند. یک دپارتمان طراحی وجود دارد و یک دپارتمان تحلیل های مهندسی. مدل ها در نرم افزارهای تخصصی و در دپارتمان طراحی ایجاد می شود و به دپارتمان تحلیل و آنالیز داده می شود تا آنها مدل را در داخل نرم افزار های تحلیلی خود Import کنند.
تا اینجای کار به این پرداختیم که اصلا چرا گاهی اوقات نیاز است که مدل را از یک نرم افزار دیگر در داخل نرم افزار آباکوس وارد کنیم. در ادامه نحوه انجام این کار را شرح می دهیم.
نکته اولی که در اینجا باید ذکر شود، این است که فایل هایی که در نرم افزارهای CAD ایجاد شده اند را باید با چه فرمتی ذخیره کنیم تا بتوانیم آنها را در نرم افزار آباکوس وارد کنیم؟
در جدول زیر مشاهده می کنید که می توانیم انواع فایل ها را در نرم افزار آباکوس Import کنیم.

ممکن است قصد داشته باشیم یک ترسیمه دوبعدی یا همان Sketch را وارد کنیم. حالت بعدی وارد کردن یک قطعه طراحی شده یعنی Part است. حتی می توانیم یک مجموعه مونتاژی (Assembly) را وارد آباکوس کنیم. نهایتا این امکان وجود دارد که یک مدل که در یک فایل دیگر آباکوس ایجاد و المان بندی شده را هم وارد آباکوس کنیم. ممکن است مدل ها در نرم افزار های دیگری مانند انسیس و نسترن ایجاد شده و مش خورده باشند. فرمت های مورد نیاز در هر حالت را در جدول بالا مشاهده می کنید.
اما برای Import کردن باید از چه مسیری اقدام کنیم؟ از منوی فایل می توانید به گزینه Import دست پیدا کنید. گزینه Import خود شامل چهار زیر مجموعه است. این چهار زیر مجموعه را که در تصویر هم مشاهده می کنید، در بالا معرفی کردیم.

فرض کنید گزینه Sketch را انتخاب کرده ایم. حالا کافیست در قسمت File Filter فرمت مورد نظر خود را انتخاب کنیم. سپس فایل مربوطه را پیدا کنیم و روی OK کلیک کنیم.

حالا مدل به داخل آباکوس وارد شده است و می توانید تحلیل های دلخواه خودتان را روی آن انجام دهید. به همین سادگی!